Πρόεδρος του Εurogroup: H παροχή εγγυήσεων η σωστή απάντηση σε αυτό το στάδιο της κρίσης

H παροχή εγγυήσεων ιδίως μέσω των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είναι η σωστή απάντηση σε αυτό το  στάδιο της κρίσης, λέει σε συνέντευξη στον Πολίτη ο Πρόεδρος του  Eurogroup Μάριο Σεντένο. Αναφέρει πως ο συνδυασμός των μέτρων έκτακτης ανάγκης που εγκρίθηκαν από το Eurogroup και το Ταμείο Ανάκαμψης θα διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις κατάλληλης απάντησης σε κάθε κράτος μέλος.

Αναφέρει στη συνέντευξή του πως η κοινή έκδοση χρέους  θα ήταν ένας τρόπος να συγκεντρωθούν σημαντικά ποσά που χρειάζονται για την ανάκαμψη και να επιτρέψουν την κατανομή του κόστους σε βάθος χρόνου. «Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί (σε ιδέες) και να επικεντρωθούμε στις λύσεις. Δεν είναι η ώρα για κόκκινες γραμμές», αναφέρει ο κ. Σεντένο.

Παράλληλα λέει ότι θα πρέπει συλλογικά στην ΕΕ να επιλέξουμε λύσεις που θα μοιράζουν το βάρος μέσα στο χρόνο για να αποφευχθεί η υπερσυσσώρευση χρέους και μια νέα κρίση οικονομική και δημοσίου χρέους. «Εάν πετύχουμε, δεν θα διακυβευθούν οι προηγούμενες προσπάθειες», αναφέρει.

Επίσης λέει ότι η Κύπρος έχει πιο σοβαρή επίπτωση λόγω του COVID-19 γιατί είναι πιο ανοικτή οικονομία και εξαρτάται από τις εξαγωγές και τον τουριστικό τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,