Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την επιλογή των 3 Δικηγόρων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων «LawyerEX»

Διαβάστε την ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας:

Όπως ήδη γνωρίζετε και σε συνέχεια της ανακοίνωσης που σας έχει σταλεί στις 7 Ιανουαρίου 2020, ο ΠΔΣ συμμετέχει μέσω του «European Lawyers Foundation» (Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων), από κοινού με τους Δικηγορικούς Συλλόγους του Παρισιού, της Βαρκελώνης, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας της Ρουμανίας και της Ελλάδας, στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων «LawyerEX». Συγκεκριμένα, οι νέοι δικηγόροι που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία ή σε Δικηγορικό Σύλλογο κάποιου από τα παραπάνω κράτη-μέλη για μία περίοδο δύο εβδομάδων (10 εργάσιμες ημέρες).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες με την δικηγορική πράξη σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και να αποκτήσουν σχετική επαγγελματική εμπειρία. Το εν λόγω πρόγραμμα υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στην Επιτροπή της ΕΕ, η οποία έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος (80%) του συνολικού κόστους υλοποίησής του.

Στις 17/01/2020 πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θανάση Κορφιώτη και της Εκτελεστικής Διευθύντριας του ΠΔΣ η κλήρωση για την επιλογή των 3 Δικηγόρων που θα συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα για την 2η περίοδο μεταξύ Μαρτίου 2020 – Ιουνίου 2020.

Ο αριθμός των δικηγόρων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πληρούσαν και τις προϋποθέσεις βάσει της ανακοίνωσης ημερ. 07/01/2020 ήταν 105.

Οι δικηγόροι που κληρώθηκαν για τη δεύτερη φάση του έργου είναι οι :

  1. ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗ ΜΕΛΙΝΑ
  2. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
  3. ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Η επιλογή κάποιου αποκλείει την εκ νέου συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
Πριν από κάθε κύκλο ανταλλαγών, θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ξεχωριστές προσκλήσεις για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,