Ποινή ισόβιας κάθειρξης για εμπρησμό δασών εισηγείται ο Υπουργός Γεωργίας

Αύξηση των ποινών για εμπρησμούς δασών, που θα φθάνουν την ισόβια κάθειρξη, εισηγήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ώστε η ποινή να λειτουργεί ως πραγματικός αποτρεπτικός παράγοντας.

O κ. Καδής, στο πλαίσιο των δηλώσεων του μετά την υπογραφή της Σύμβασης για τα αντιπλημμυρικά φράγματα Αραδίππου, τόνισε ότι καθίσταται άμεση ανάγκη για αύξηση των ποινών, ώστε αυτές να καταστούν αποτρεπτικές, διότι αρκετές από τις δασικές πυρκαγιές όπως διαπιστώνεται από έρευνες της Αστυνομίας, θέτονται κακόβουλα.

Το ίδιο τόνισε προ ημερών και η Επίτροπος Νομοθεσίας κα Λουΐζα Ζαννέτου, με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο ποινικός κώδικας.

Ταυτόχρονα, η Υπουργός Δικαιοσύνης κα Έμιλυ Γιολίτη κάνει έκκληση προς οποιοδήποτε γνωρίζει πληροφορίες για τις κακόβουλες πυρκαγιές να απευθυνθεί στην αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να επιρέψουμε ο φυσικός πλούτος της χώρας μας να αφεθεί βορά στα συμφέροντα των ολίγων.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,