Περί της Αποτέφρωσης Ανθρώπινης Σορού Νόμος: Υπάρχει η νομοθεσία αλλά δεν εφαρμόζεται

Ο Περί της Αποτέφρωσης Ανθρώπινης Σορού Νόμος, υπάρχει εδώ και χρόνια στην Κύπρο αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς δεν υπάρχουν αδειοδοτούμενα κέντρα και το όλο θέμα χρήζει συζήτησης από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Offsite.

Σε δηλώσεις του στην διαδικτυακή εφημερίδα, o βουλευτής Γιώργος Περδίκης, τονίζει ότι το θέμα της αποτέφρωσης είναι ένα ζήτημα για το οποίο λέγονται πολλά αλλα γίνονται λίγα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «υπάρχουν πολλά άτομα που θα ήθελαν να αποτεφρωθούν – είτε αλλοδαποί, είτε και Κύπριοι – και θα έπρεπε να τους δίνεται αυτό το δικαίωμα».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο των Αδειούχων Γραφείων Κηδειών, Σόλων Μελά, υπάρχουν ήδη χιλιάδες συμβόλαια με προπληρωμένες κηδείες που ζητούν όπως αποτεφρωθούν μετά θάνατον αλλά αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει στην Κύπρο. Επισημαίνει επίσης, ότι υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για τη λειτουργία των συγκεκριμένων κέντρων αλλά στο νόμο υπάρχουν σοβαρά ζητήματα, τόσο διαδικαστικά, όσο και τεχνικά τα οποία αποθαρρύνουν τα άτομα που θέλουν να προχωρήσουν με την αίτηση, γι’αυτό όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο νόμος πρέπει να τροποποιηθεί.

*H φωτογραφία είναι από το πρώτο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας στη Ριτσώνα

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,