Παρουσίαση Βιβλίου: H Ισχύς & το Δίκαιο 🗓

Οι Νομικές Εκδόσεις Hippasus και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλούν σε εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η Ισχύς και το Δίκαιο» σε επιμέλεια Στέργιου Μήτα – Κώστα Στρατηλάτη – Ιορδάνη Κουμασίδη (Νομικές Εκδόσεις Hippasus, Αθήνα – Λευκωσία, 2019).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2019, 19.30 στη Στοά του Βιβλίου, Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ιφιγένεια Καμτσίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Μπιτσώρης, Συγγραφέας – Μεταφραστής. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Ήρα Ιωάννου, Νομικές Εκδόσεις Hippasus. Θα υπάρξουν παρεμβάσεις από Επιμελητές και Συγγραφείς του τόμου.

Το βιβλίο εκδίδεται από τις καταξιωμένες στο χώρο της έκδοσης επιστημονικών συγγραμμάτων Εκδόσεις Hippasus, με έδρα τη Λευκωσία. Αποτελεί εξάλλου την πρώτη έκδοση στην οποία συμπράττει ως συν-εκδότης η Νομική Σχολή του Πανεπστημίου Λευκωσίας.

Ο τόμος φιλοξενεί 18 κείμενα-μελέτες από πανεπιστημιακούς, συγγραφείς και ερευνητές, με θεματικές και αντικείμενα όπως: Δίκαιο και ισχύς στην κλασική, νεώτερη και σύγχρονη φιλοσοφία (Αριστοτέλης, Σπινόζα, Χομπς, Νίτσε, Σμιτ, Φουκώ, Ντελέζ, Καστοριάδης κ.ά.), Δίκαιο και ισχύς στο δημόσιο δίκαιο και τη θεωρία δικαίου (σύνταγμα, ερμηνεία δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη κ.ά.), Δίκαιο και ισχύς σε ειδικότερα πεδία και αντικείμενα δικαίου (ποινικό δίκαιο, φορολογικό δίκαιο, εργατικό δίκαιο, διεθνείς σχέσεις κ.ά.).

Το έργο απευθύνεται σε επιστήμονες και ερευνητές, από το χώρο των νομικών σπουδών, της πολιτικής φιλοσοφίας, των κοινωνικών σπουδών, αλλά και ευρύτερα στο ενδιαφερόμενο κοινό.

Print Friendly, PDF & Email
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ