Παρουσίαση βιβλίου: «Εσπερινές βιολογίες ̴ τέσσερα θεατρικά έργα»

Το πρώτο βιβλίο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μαννούρη «Εσπερινές βιολογίες ̴ τέσσερα θεατρικά έργα» θα παρουσιαστεί στη Λευκωσία από τις Εκδόσεις Hippasus, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου (Φανερωμένης, 86-90).

  • Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Λευκωσίας Γιώργος Παπαγεωργίου.
  • Αποσπάσματα από τα τέσσερα θεατρικά έργα που περιλαμβάνονται στον τόμο θα αναγνώσει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μαρίνα Βρόντη.
  • Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.
  • Την εκδήλωση συντονίζει η εκδότις Ήρα Αιμιλιανίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο τόμος περιλαμβάνει τέσσερα θεατρικά έργα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μαννούρη. Τα εν λόγω έργα ανέβηκαν στη σκηνή κατά την πρώτη πενταετία της παρουσίας του στα θεατρικά πράγματα (2014- 2019). Πρόκειται για τα «Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου!» (βραβείο συγγραφής 2015 στο πλαίσιο των θεατρικών βραβείων Κύπρου), «Της οικίας ημών εμπιπραμένης» (βραβείο συγγραφής 2017), «Χλωροφύλλη» και «Ύπερος». Οι «Εσπερινές βιολογίες» μεταφέρουν με ενάργεια το συγγραφικό στίγμα του Μαννούρη, εκφράζοντας τη θεμελιώδη πεποίθησή του ότι, το εσπερινό φως του θεάτρου είναι σε θέση, ως αντίβαρο στην αδικία και την κακότητα, να φωτίσει τους βίους ανθρώπων που βρίσκονται στη σκιά και το περιθώριο. Μπορεί να δώσει φωνή σ’ αυτούς που μονολογούν ακατάπαυστα για ό,τι έγινε, για ό,τι δεν έγινε και για ό,τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν είχε πρυτανεύσει το κάλλος που μας άξιζε.

Λίγα λόγια για τις Εκδόσεις Hippasus:

Δραστηριοποιούνται στη Λευκωσία. Μέχρι πρόσφατα ο εκδοτικός οίκος δραστηριοποιείτο αποκλειστικά στον χώρο της έκδοσης επιστημονικών συγγραμμάτων, κυρίως στον τομέα των νομικών επιστημών με την επωνυμία Hippasus Νομικές Εκδόσεις. Από το 2019 έχουν διευρύνει τους ορίζοντές τους και προχώρησαν στην έκδοση θεατρικών έργων με νέα επωνυμία Hippasus Θέατρο, στην έκδοση ιστορικών θεμάτων με την επωνυμία Hippasus Ιστορία και στην έκδοση μελετών με την επωνυμία Hippasus Μελέτες. Στους άμεσους στόχους του Εκδοτικού Οίκου είναι η περαιτέρω διεύρυνση της θεματολογίας των συγγραμμάτων και των βιβλίων που εκδίδουν. Σκοπός των εκδόσεων είναι να παρέχουν τη δυνατότητα σε καταξιωμένους συγγραφείς και επιστήμονες, αλλά και την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες και συγγραφείς, να προβάλλουν, να αναδεικνύουν και να διαδίδουν τη γνώση τους. Ακόμη, φιλοδοξούν να συνεισφέρουν στην παραγωγή βιβλίων και συγγραμμάτων άρτιων σε περιεχόμενο, ποιότητα και αισθητική με σκοπό να προάγουν την επιστήμη, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Πληροφορίες: 22 668618.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,