Παρουσίαση Βιβλίου «Human Rights, Constitutional Law and Belonging: The Right to Equal Belonging in a Democratic Society» 🗓

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Human Rights, Constitutional Law and Belonging: The Right to Equal Belonging in a Democratic Society», την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, η ώρα 18:00 στην αίθουσα UNESCO.

Το βιβλίο δημοσιεύτηκε από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Routledge τον Απρίλιο του 2018 και στηρίζεται στην αρχή της θεωρίας του δικαιώματος της ίσης προστασίας ενώπιον του νόμου ως το δικαίωμα να ανήκει κανείς ως ισότιμο μέλος σε μια δημοκρατική κοινωνία. Το βιβλίο αναλύει επίσης τα κριτήρια ορισμού του δικαιώματος, καθώς και το τι είναι δημοκρατική κοινωνία μέσα στην οποία τα δικαιώματα ορίζονται και περιορίζονται. Το βιβλίο απεύθύνεται σε ερευνητές, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, δικαστές, δικηγόρους, πολιτικούς, πολιτικούς επιστήμονες, αλλά και στον καθένα που ενδιαφέρεται για θέματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, κ. Αλέκος Μαρκίδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης.

Η προσφώνηση θα γίνει από τον Πρόεδρο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Αναπληρωτή Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, Δρ Χρήστο Παπαστυλιανό.

Για το βιβλίο θα μιλήσει και η συγγραφέας, δικηγόρος και ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δρ Έλενα Λ. Δρυμιώτου.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Δρ Στέργιος Μήτας, Λέκτορας Νομικής, Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής.

Παραγγείλτε το βιβλίο

Print Friendly, PDF & Email
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , ,