Παραιτείται το ΔΣ ΔΕΦΑ για να επιλεγούν μέλη από Γνωμοδοτικό, λέει στο ΚΥΠΕ ο Υπ. Ενέργειας

Την εισήγηση του Προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) Αντώνη Πατσαλή να παραιτηθούν, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην Κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής μελών μέσω του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, έκαναν αποδεκτή σε χθεσινή συνεδρία τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΦΑ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου είπε ότι το θέμα της παραίτησης των μελών του ΔΣ «υπήρχε σε συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΦΑ εδώ και μέρες και ο Πρόεδρος του οργανισμού έκανε την εισήγηση όπως εισηγηθεί στα μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν όλοι μαζί για να δοθεί η ευκαιρία στην Κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία και για αυτό τον οργανισμό» μέσω του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

«Ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ εισηγήθηκε στα μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν και αυτό έγινε», πρόσθεσε.

Υπάρχει πλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, «μια διαδικασία επιλογής ατόμων για τα Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών μέσω του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, η οποία επιτρέπει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή από την κοινωνία και επιλογή ατόμων που να είναι γνώστες του αντικειμένου των οργανισμών και μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί».

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν συνέβη κάτι και ζήτησε την παραίτηση των μελών του ΔΣ της ΔΕΦΑ, αλλά επειδή υπάρχει η ευχέρεια μέσα στον χρόνο αυτό, όπως είπε, «να αλλάξεις τα ΔΣ με βάση το νόμο δημοσίου δικαίου οργανισμών, αυτό κάνουμε και για τη ΔΕΦΑ», της οποίας η θητεία του ΔΣ της θα έληγε σε δύο χρόνια.

Επίσης, ανέφερε ότι η ΔΕΦΑ ως δημόσιος οργανισμός διαθέτει «κρίσιμα ζητήματα στο πορτοφόλιο της» και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει η επιλογή ατόμων με γνώση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων «για ενίσχυση του ΔΣ και της ΔΕΦΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το ΔΣ της ΔΕΦΑ συνεδρίασε χθες και αποφάσισε ομόφωνα να παραιτηθεί σύσσωμο και να αποστείλει σήμερα στον Υπουργό Ενέργειας σχετική επιστολή παραίτησης.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,