Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ΡΙΚ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Στόχος η ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων

προς όφελος των δύο οργανισμών και της κοινωνίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων προς όφελος των δύο οργανισμών, αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα.

Μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε θέματα που άπτονται στους τομείς της δημοσιογραφίας, των ΜΜΕ και του αθλητισμού, τη συνεργασία για ανάδειξη σχετικών ερευνών, την ανταλλαγή στελεχών και/ή αξιωματούχων και/ή Διευθυντών και/ή λειτουργών τους τους για διεξαγωγή διαλέξεων σε σχετικά θέματα, αλλά και την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των στελεχών των δύο οργανισμών σε εξειδικευμένα θέματα και σε θέματα μετεκπαίδευσης προσωπικού. Προβλέπεται επίσης η από κοινού εμπλοκή των δύο οργανισμών σε ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η δωρεάν πρόσβαση στο Αρχείο του ΡΙΚ για σκοπούς έρευνας, η αποδοχή από πλευράς ΡΙΚ αριθμού φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την πρακτική τους εξάσκηση σε θέματα του τομέα δημοσιογραφίας και άλλων, καθώς και η παροχή αριθμού υποτροφιών σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο προσωπικό του ΡΙΚ στον κλάδο της Δημοσιογραφίας και/ή σε άλλους κλάδους σπουδών.

Προνοείται επίσης η διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα που αφορούν τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού και η διεξαγωγή διαλέξεων και επιμορφωτικών μαθημάτων τόσο σε εξειδικευμένους αθλητικούς ή/και άλλους τομείς, καθώς επίσης και σε θέματα που αφορούν την επικοινωνία (οργανωτική / εταιρική επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, ΜΜΕ), διοίκηση και οργάνωση.

Το Μνημόνιο υπεγράφη στις 6 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Νίκο Καρτακούλλη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, κ. Μιχάλη Μιχαήλ. Στην υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθηκαν επίσης ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κύριος Αντώνης Πολεμίτης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, κ. Γρηγόρης Μαλλιώτης.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Καθ. Καρτακούλλης δήλωσε: «Υπογράψαμε σήμερα ένα Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο περιλαμβάνει πολλούς και διαφορετικούς τομείς, στους οποίους θα συνεργαστούμε με το ΡΙΚ για να εδραιώσουμε την ήδη καλή σχέση που έχουμε. Είναι με μεγάλη χαρά που προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία, που μας δίνει την ευκαιρία να χτίσουμε συνέργειες, που στόχο έχουν να συνεισφέρουν στην κυπριακή κοινωνία».

Με τη σειρά του, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα βάζει τις βάσεις για μια πάρα πολύ σημαντική συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών. Η συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Κύπρου είναι πολύ σημαντική ως προς την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων, που θα ωφελέσουν, τόσο το ΡΙΚ, όσο και το ίδιο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τους φοιτητές του. Ευελπιστούμε ότι το σημερινό Μνημόνιο θα μας δώσει ακριβώς αυτή την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά».

Η διάρκεια ισχύος του Μνημονίου είναι δύο έτη και θα ανανεώνεται αυτόματα για διαδοχικές περιόδους ενός έτους.

Δελτίο Τύπου Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,