Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων – Διαβάστε το μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, στο μήνυμά της επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Προσώπων στις 30 Ιουλίου τονίζει την ανάγκη αλλά και το χρέος όλων μας, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το θλιβερό φαινόμενο.  Σε ένα φαινόμενο που δυστυχώς έχει έντονη τη διάσταση του φύλου, αφού οι έρευνες και τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες και κορίτσια, με ένα ποσοστό που αγγίζει το 72% περίπου.

Η παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, αναγνωρίζεται πρωτίστως ως η κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεί πλέον τη σοβαρότερη μορφή του οργανωμένου εγκλήματος”, αναφέρει η κα Αντωνίου.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, η Κύπρος έχει υπογράψει και κυρώσει, τόσο διεθνείς όσο και ευρωπαϊκές συμβάσεις που αφορούν το φαινόμενο αυτό. Η νομοθεσία συνέχεια εκσυγχρονίζεται και εναρμονίζεται με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και γενικότερα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση της οργανωμένης διακίνησης και  εμπορίας ανθρώπων. Παρόλα αυτά, προσθέτει, ότι θα πρέπει να καταβληθούν αρκετές προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει αποτελεσματική πάταξη του φαινομένου και τα θύματα που εντοπίζονται να έχουν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες αλλά και την απαιτούμενη προστασία. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη”, καταλήγει η κα Αντωνίου.

Μήνυμα Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων

Διαβάστε επίσης:

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,