Ορίστηκε το πρόγραμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στις 29 Ιουλίου η ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Την Τετάρτη, 29 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Βάσει του προγράμματος που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γερμανός προεδρεύων, πρέσβης Christoph Heusgen, στις 16 Ιουλίου πρόκειται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η ενημέρωση των χωρών που συνεισφέρουν με προσωπικό στη δύναμη, και στις 20 η ενημέρωση των μελών του Σ.Α. από την ειδική αντιπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Να σημειωθεί ότι καθώς η γερμανική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αρχίσουν σιγά – σιγά να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του Σ.Α. με φυσική παρουσία και τήρηση των κανόνων αποστασιοποίησης, δεν αποκλείεται η συνεδρίαση για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να γίνει κανονικά, με μειωμένη παρουσία διπλωματών στην αίθουσα.

Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη αναμένεται να επιδοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μέχρι τις 10 Ιουλίου. Ήδη, έχουν υποβληθεί προς τον ΓΓ του ΟΗΕ οι ενημερώσεις που ζητά το Συμβούλιο από τους δύο ηγέτες για τα θέματα που αφορούν στις καλές υπηρεσίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,