Ομιλία Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη στην απονομή πρώτου βραβείου στην πρωτεύσασα στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου για το έτος 2020 κα Μαρία Αντωνιάδου

Είναι μεγάλη η συγκίνηση και μεγάλη και η ευλογία για τον κάθε γονιό να βλέπει τα παιδιά του να προοδεύουν και να αξιώνονται. Να υλοποιούν τους στόχους που θέτουν και να χαράσσουν τον δικό τους δρόμο στη ζωή, αφήνοντας τα προσωπικά τους πλέον αποτυπώματα.

Κυρία Αντωνιάδου,

Κύριε Αντωνιάδη,

Παρακαλώ δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου για την Μαρία σας και την εγκάρδια ευχή μου να τη χαίρεστε και να την καμαρώνετε πάντοτε όπως επιθυμείτε. Είναι από τα ομορφότερα της ζωής για εμάς τους γονείς να βλέπουμε τα παιδιά μας να ολοκληρώνουν με επιτυχία σημαντικούς κύκλους της ζωής τους, να ανοίγουν τα φτερά τους και να κτίζουν τη δική τους ωφέλιμη πορεία, όπως η βούλησή τους το επιθυμεί.

Αγαπητή Μαρία,

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Κατέκτησες την πρωτιά στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου δεικνύοντας πείσμα, μεθοδικότητα και εργατικότητα, και να είσαι υπερήφανη για ό,τι με την προσωπική σου προσπάθεια, τη στοχοπροσήλωση και την επιμονή πέτυχες.

Επέλεξες να ακολουθήσεις το ακόρεστο από γνώσεις και προκλήσεις νομικό επάγγελμα και να υπηρετήσεις τη Νομική Επιστήμη, μαζί και το Κράτος Δικαίου. Το Κράτος Δικαίου που έχει ως θεμέλιο το Δίκαιο, το Σύνταγμα και τους νόμους και που, αλληλένδετα και συνταυτισμένα, αποτελούν τον πυλώνα, την προμετωπίδα και τον θύλακα του επαγγέλματος που υπηρετούμε. Ενός επαγγέλματος που είναι λειτούργημα ευθύνης υπέρ της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και του ανθρώπου, υπέρ της αλήθειας και της νομιμότητας. Ενός επαγγέλματος που απαιτεί πολλή προσοχή, συνεχή μελέτη, προσήλωση, σοβαρότητα και κυρίως, ακεραιότητα, εντιμότητα και ηθική. Αρχές που σε προτρέπω να κρατάς ως οδοδείκτη, διότι πάνω στις αρχές αυτές είναι που εδράζονται αξίες και τα όσα πρεσβεύουμε και οφείλουμε τυφλά και απερίσπαστα να υπηρετούμε.

Σήμερα, καλωσορίζοντας σε στη μεγάλη νομική οικογένεια ως συλλειτουργό πλέον της Δικαιοσύνης, εύχομαι κάθε επιτυχία στον δρόμο που διανοίγεται μπροστά σου. Εχέγγυο σου να είναι η γνώση και γνώμονας των αποφάσεων σου να είναι πάντοτε το ορθό, το νόμιμο και το δίκαιο, ώστε αυτά που σήμερα θεωρούνται ως τα αυτονόητα της Δημοκρατίας, να μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά κυρίως, να ενδυναμώνονται και να μεταλαμπαδεύονται.

Είθε η σταδιοδρομία σου να είναι λαμπρή και γόνιμη, και η κρίση σου να καθοδηγείται πάντοτε από το απόφθεγμα του Πινδάρου πως «και του Άρχοντος άρχει ο νόμος ο των πάντων βασιλεύς, θνητών τε και αθανάτων».

Θα ήθελα όμως προτού ολοκληρώσω να μου επιτρέψετε να εκφράσω ευχαριστίες και προς τον συνάδελφο κ. Χρίστο Τριανταφυλλίδη για το βραβείο που δίδει προς την πρωτεύσασα εις μνήμην του πατέρα του, του αείμνηστου Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη. Μιας από τις κορυφαίες μορφές της Κυπριακής Νομικής Επιστήμης, ενός ανθρώπου που διατέλεσε  Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, και που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο κυπριακό νομικό γίγνεσθαι.

Σας ευχαριστώ όλους, αγαπητή Μαρία τα θερμά μου συγχαρητήρια ξανά.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,