Ολοκλήρωση σεμιναρίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου με θέμα «Δικαστική Δεοντολογία και Ηθική»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 6 Οκτωβρίου 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο, ολοήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Δικαστική Δεοντολογία και Ηθική»το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο πλαίσιο της αρχικής κατάρτισης των Δικαστών.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κύριος Στέλιος Ναθαναήλ, ο οποίος, στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι «Η Δεοντολογία του Δικαστή είναι μία. Η αγνή καθαρή συνείδηση».

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο κύριος Γεώργιος Ερωτοκρίτου, Διευθυντής του Τμήματος Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο οποίος και ανέφερε ότι «Η Σχολή Δικαστών θεωρεί ότι οι δικαστές τα πρώτα δύο με τρία χρόνια από τον διορισμό τους, θα πρέπει να τυγχάνουν μιας ειδικής εκπαίδευσης για συγκεκριμένα θέματα γενικού ενδιαφέροντος, τα οποία θεωρεί ότι είναι πολύ χρήσιμα στην καθημερινότητα του δικαστή, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή και βοηθούν τον δικαστή να αποκτήσει επαγγελματικές δεξιότητες και αξίες, οι οποίες συμπληρώνουν τη νομική του εκπαίδευση».

Στο Σεμινάριο έλαβαν μέρος νεοδιορισθέντες Δικαστές των Επαρχιακών Δικαστηρίων και του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας. Εκπαιδευτές του Σεμιναρίου ήταν οι τρεις Προέδροι των Επαρχιακών Δικαστηρίων, κα. Λένα Δημητριάδου, κ. Άγγελος Δαυίδ και κα. Μαρίνα Παπαδοπούλου, οι οποίοι παρουσίασαν και ανέπτυξαν τα θέματα «Κώδικας Δικαστικής Δεοντολογίας», «Χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης από τους Δικαστές» και «Μη Συνειδητή Προκατάληψη σε σχέση με το Φύλο».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσα από ανάλυση υποθετικών σεναρίων, ομαδικών ασκήσεων και συζητήσεων, να αποκτήσουν βαθιά γνώση και κατανόηση των βασικών αρχών της δικαστικής συμπεριφοράς και ηθικής και να ασκήσουν κριτική σκέψη όσον αφορά τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και το ρόλο της μη συνειδητής προκατάληψης.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,