Οδηγίες για παραπέρα χειρισμό διαφόρων σοβαρών υποθέσεων έδωσαν στην Αστυνομία οι επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας

Οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές ως προς τον παραπέρα χειρισμό διαφόρων σοβαρών υποθέσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση και τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση ή και τη συνέχιση τους, δόθηκαν χθες προς την Αστυνομία από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείσα για την χθεσινή σύσκεψη της Αστυνομίας με την Νομική Υπηρεσία και ποιες υποθέσεις συζητήθηκαν, η λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου είπε ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης χθεσινής σύσκεψης που έλαβε χώρα στη Νομική Υπηρεσία , με τη συμμετοχή του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων, Δημήτρη Δημητρίου, καθώς και στην παρουσία ανακριτών της Αστυνομίας, συζητήθηκε η πορεία διαφόρων ποινικών σοβαρών υποθέσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση.

«Κατά την ανασκόπηση των σοβαρών αυτών υποθέσεων δόθηκαν οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές ως προς τον παραπέρα χειρισμό τους και τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση ή και την συνέχιση τους από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη. Να σημειωθεί ότι κάποιες από τις υπό διερεύνηση υποθέσεις βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αναμένεται σύντομα οι φάκελοι να αποσταλούν στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες», πρόσθεσε.

Η κα. Κωνσταντίνου επισήμανε, τέλος, ότι «για κάποιες από αυτές αναμένουμε την συνδρομή ξένων αστυνομικών αρχών, στις οποίες έχουμε αποταθεί με αιτήματα δικαστικής συνδρομής που κρίνονται ως απαραίτητα για την εξέλιξη και την περαιτέρω πορεία των ερευνών».

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,