Οδηγίες Γενικού Εισαγγελέα για ποινική δίωξη αστυνομικών στην υπόθεση Μεταξά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha ο φάκελος με το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη στην υπόθεση Μεταξά που συγκλόνισε πρίν από ένα χρόνο το Παγκύπριο, στάλθηκε πίσω στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων και Ισχυρισμών κατά της Αστυνομίας, με εντολή να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ετοιμασίας κατηγορητηρίων από την Αστυνομία. Όπως μεταδίδει ο Alpha πρόκειται για 20 αστυνομικούς της πρώτης γραμμής που εξέτασαν τις καταγγελίες για εξαφανίσεις γυναικών μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη που έπρεπε να παρέμβουν ώστε να διενεργηθεί πιο ενδελεχής έρευνα.

Κληθείς να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Alpha, ο κ. Κληρίδης επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι απέστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας «με οδηγίες για κάποιες ποινικές διώξεις».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας , Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα δήλωσε ότι κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως, η Αστυνομία αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη και το πόρισμα για τις ποινικές διώξεις είναι σεβαστό.

Δείτε τις δηλώσεις:

Print Friendly, PDF & Email