Ο Σαββίδης καλεί τη Βουλή να θεσπίσει τη νομοθεσία για αυτονόμηση ΝΥ

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, κάλεσε την Τετάρτη τη Βουλή να προχωρήσει το συντομότερο στη θέσπιση της νομοθεσίας για την αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία θα κλείσει το κεφάλαιο της συμμόρφωσης της Κύπρου ως προς τη μοναδική σύσταση της GRECO που εκκρεμεί.

Κληθείς, μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, Υφυπουργών και Επιτρόπων στο Προεδρικό Μέγαρο, να σχολιάσει τη χθεσινή έκθεση αξιολόγησης της GRECO, ο κ. Σαββίδης είπε πως «είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η μοναδική εκκρεμούσα σύσταση, η οποία υπήρχε και η οποία αφορούσε την αυτονόμηση των δημοσίων κατηγόρων, έχει ξεκαθαρίσει και έχει μετατραπεί από μη συμμόρφωση σε μερική συμμόρφωση».

Όπως είπε «η GRECO έλαβε υπόψη της το νομοσχέδιο, που υπάρχει για την αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας, το οποίο εκκρεμεί στη Βουλή, το οποίο χαιρετίζει η GRECO και με το οποίο θεωρεί ότι με ενδεχόμενες κάποιες μικρές βελτιώσεις, ραφιναρίσματα όπως τα λέει, θα μπορούσε να βελτιωθεί, να τύχει κάποιας βελτίωσης».

Όπως σημείωσε «με τη ψήφισή του θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση προς τη μοναδική σύσταση της GRECO, η οποία εκκρεμούσε», για να προσθέσει πως «είναι η τελευταία αξιολόγηση του συγκεκριμένου γύρου και τελειώνει με παράκληση προς όλες τις κυπριακές Αρχές να προχωρήσουν στη θέσπιση του νόμου αυτού που εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής».

Κάλεσε και ο ίδιος με τη σειρά του τη Βουλή «να προχωρήσει το συντομότερο στη θέσπιση αυτής της νομοθεσίας, η οποία θα κλείσει το κεφάλαιο αυτό της συμμόρφωσης με την GRECO».

Συγχαρητήρια και διαβεβαιώσεις προς τα νέα μέλη της Κυβέρνησης

—————–

Ο Γενικός Εισαγγελέας εξέφρασε, εξάλλου, τα συγχαρητήρια του σε όλα τα νέα μέλη της κυβέρνησης και τους Επιτρόπους, ευχόμενος «κάθε καλό στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνουν».

Διαβεβαίωσε πως η Νομική Υπηρεσία «είναι πάντοτε στο πλευρό τους, για να τους παράσχει όλες τις συνταγματικές υποχρεώσεις, τις οποίες έχει δυνάμει του συντάγματος να τους παράσχει νομικές συμβουλές και όσα χρειάζονται, για να τους βοηθήσει στο έργο τους».

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,