Ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ παρέδωσε στον Αρχηγό Αστυνομίας τα έγγραφα που κατέχει για τις πολιτογραφήσεις

Στον Αρχηγό της Αστυνομίας παρέδωσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος τα έγγραφα για τις πολιτογραφήσεις που έδωσε η Βουλή στον ίδιο και στον Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου.

Σε δηλώσεις του μετά την παράδοση των εγγράφων, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι εξηγήθηκαν στον Αρχηγό της Αστυνομίας οι λόγοι για τους οποίους ως ΕΔΕΚ θέλησε να καταθέσει τα συγκεκριμένα έγγραφα, σε μία προσπάθεια να ενίσχυσης των ερευνών για την διακρίβωση, εάν είναι δυνατόν, της πηγής και του τρόπου διαρροής των συγκεκριμένων εγγράφων στο Al Jazeera.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή “συνεχίζεται μία προσπάθεια καταγραφής του συνόλου των εγγράφων στην παρουσία των κοινοβουλευτικών μας συνεργατών”, ώστε να ετοιμαστεί και ο σχετικός κατάλογος.

Κληθείς να σχολιάσει ότι τα έγγραφα είναι αρκετά ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι είναι γεγονός πως τα έγγραφα είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες. «Είναι το σύνολο των εγγράφων τα οποία ως ΕΔΕΚ έχουμε παραλάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος των πολιτογραφήσεων ώστε να μπορέσει η Αστυνομία να προχωρήσει τις έρευνες της και να ολοκληρώσει εάν είναι δυνατό το έργο της», είπε.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον αριθμό των εγγράφων ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως ο αριθμός είναι τεράστιος. «Αυτό θα διαφανεί στη συνέχεια από την πλήρη καταγραφή των στοιχείων για να μπορούμε να δούμε ακριβώς. Έχω την εντύπωση ότι είναι το σύνολο των πολιτογραφήσεων που έχουν γίνει από το 2016 και έπειτα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν τα υπόλοιπα κόμματα αποφάσισαν να μην δώσουν στοιχεία και αν η ΕΔΕΚ είναι αντίθετη με αυτή την απόφαση, ο Σιζόπουλος είπε πως είναι θέμα του κάθε κόμματος να εκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει.

«Εμείς από την πλευρά της ΕΔΕΚ θεωρούμε πως τόσο η συγκεκριμένη διαρροή όσο και η αχρείαστη, και το επίπεδο της αντιπαράθεσης που γίνεται στο εσωτερικό πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία και την εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό», είπε, και σημείωσε πως το κόμμα του δεν θέλει σε καμία περίπτωση να είναι συνυπεύθυνο σε αυτή τη διαδικασία.

«Εμείς θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στο να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε την Κυπριακή Δημοκρατία», κατέληξε.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,