Ο νόμος δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν, λέει η ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση Ιεράς Συνόδου

Τη θέση ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν, υπογραμμίζει η ελληνική κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην εφαρμόσει τις προβλεπόμενες αποφάσεις για τη λειτουργία των ναών, που στοχεύουν στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού.

«Η Κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων», επισημαίνει η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως υπογραμμίζεται, αυτή τη στιγμή «η ανάγκη να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία για την καταπολέμηση του ιού, ενόψει ιδίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων, επέβαλε για την τρέχουσα εβδομάδα την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών στην αγορά και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων και η πρόβλεψη να γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών. Βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς».

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει αναφορικά με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην συναινέσει στα ανωτέρω μέτρα ότι «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί  όποιος διαφωνεί».

«Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,