Ο νόμος δεν απαγορεύει δημοσιοποίηση καταγγελίας, λέει η Αρχή κατά Διαφθοράς

Δεν υπάρχει πρόνοια στην νομοθεσία που τη διέπει που να απαγορεύει σε κάποιον που προβαίνει σε καταγγελία ενώπιον της να δημοσιοποιεί το γεγονός της καταγγελίας, αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς (ΑνΑκτΔ) με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις τόσο από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, όσο και από πλευράς Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας παράλληλα την απόφασή της να δώσει προτεραιότητα στη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν δύο πολύ σημαντικούς θεσμούς της Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση της η ΑνΑκτΔ σημειώνει πως δεν υπάρχει στη σχετική νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της Αρχής, οποιαδήποτε πρόνοια η οποία να απαγορεύει σε κάποιον που προβαίνει σε  καταγγελία ενώπιον της, να δημοσιοποιεί το γεγονός της καταγγελίας.

Η Αρχή επιβεβαιώνει ότι, όντως υπάρχουν ενώπιον της καταγγελίες από την Ελεγκτική Υπηρεσία οι οποίες αφορούν στα θέματα για τα οποία έχουν γίνει σχετικές δηλώσεις και τονίζει πως σε έκτακτη συνεδρία της σήμερα, αποφάσισε όπως δώσει προτεραιότητα στη διερεύνηση των εν λόγω καταγγελιών, καθώς αυτές αφορούν δύο πολύ σημαντικούς θεσμούς της Δημοκρατίας.

Η Άρχη τονίζει ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε ανεξαρτήτως  της έκκλησης που έχουν απευθύνει προς τον ίδιο σκοπό εκπρόσωποι των πιο πάνω 2 θεσμών αλλά και άλλων θεσμών.

Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως κανένα Μέλος της Αρχής δεν θα προβαίνει σε δηλώσεις επί των πιο πάνω θεμάτων, εφόσον πρέπει οι ενέργειές της στα πλαίσια των ερευνών της να καλύπτονται από  εμπιστευτικότητα.

Σημειώνει ωστόσο ότι στα πλαίσια της διαφάνειας, θα εκδίδονται ανακοινώσεις αναφορικά με οποιεσδήποτε εξελίξεις στις εν λόγω έρευνες που κριθούν σημαντικές, στα πλαίσια της ενημέρωσης.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,