Ο Γ. Εισαγγελέας απαντά σε όσους ζητούν να δώσει ονόματα για τις καταγγελίες του περί ΜΜΕ

O Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σχετικά με το σάλο που ξέσπασε μετά την ομιλία του σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς τη Δευτέρα το βράδυ δήλωσε στο ΚΥΠΕ τα εξής:

«Ως νομικός ο κ. Τριανταφυλλίδης θα πρέπει να ξέρει καλύτερα. Εν πάση όμως περιπτώσει, αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε, ενεργούν με τόσο γελοίο και άτσαλο τρόπο που αυτοαποκαλύπτονται καθημερινά. Ας ερωτήσουν τους απλούς πολίτες να πάρουν την εικόνα που έχει γι` αυτούς ο κόσμος και για την κακή υπηρεσία που προσφέρουν στον τόπο όσοι τους υποθάλπουν, τους ανέχονται ή τους συνδράμουν στο ανίερο έργο τους. Κανένα πέπλο αμφιβολίας δεν πλανάται πάνω από τα κεφάλια των άλλων εκείνων που με εντιμότητα και ανεξαρτησία ασκούν το λειτούργημα τους και προβαίνουν ακόμα και σε σκληρή αλλά αυτόβουλη και καλόπιστη κριτική».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριανταφυλλίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter :

Δείτε αποσπάσματα από την ομιλία του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με το όλο ζήτημα:

«Θα σταθώ μόνο στο σημείο των ΜΜΕ και αν θέλετε για τον τρόπο που εργάζονται κάποιοι θα προβώ σε αποκάλυψη. Υπάρχει συγκεκριμένη εφημερίδα, μια δύο εφημερίδες οι οποίες τα πρώτα χρόνια, ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Γενικού Εισαγγελέα μέχρι παρεξηγήσεως. Παρεξηγήσεως από άλλα Μέσα τα οποία  έψεγαν αυτή την εφημερίδα ότι συνεχώς υπερασπίζεται από κριτική τον Γενικό Εισαγγελέα».

«Και όταν άρχισε η συγκεκριμένη διερεύνηση σοβαρής ποινικής υπόθεσης είχα άμεση πληροφόρηση από τους ίδιους ότι ‘ξέρετε, έχουμε οικονομικά προβλήματα ανυπέρβλητα και θα τύχουμε κάποιας οικονομικής ενίσχυσης’ από συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο μου κατονόμασαν και ‘θα αλλάξει άρδην η γραμμή της εφημερίδας εναντίον σας. Θα αρχίσει ένας ανελέητος πόλεμος’. Μου ελέχθη αυτό ως προειδοποίηση. Και έγινε έργο από την επόμενη ημέρα και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Και αυτά είναι γνωστά σε πάρα πολλούς. Να μην πω σε όλους σας. Και καμία στήριξη, ούτε προς τον Γενικό Ελεγκτή, ούτε προς τον Γενικό Εισαγγελέα για την ανελέητη αυτή και αήθη επίθεση που υφίστανται καθημερινά. Άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους όπως καλύτερα μπορούν, τουλάχιστον με ακεραιότητα».

«Με αδυναμίες, με ελλείψεις, να υποστούν κριτική από τους πάντες, ασφαλώς. Αλλά όχι αυτόν τον αήθη ανελέητο πόλεμο. Και αφήνονται ως μοναχικοί καβαλάρηδες να διεξάγουν αυτό το έργο που έχουν αναλάβει. Ε δεν είναι λύση αυτή. Δεν πρόκειται ούτε ένας ούτε δύο να φέρουν την αλλαγή», είπε, καταλήγοντας λέγοντας ότι «είναι με πικρία που θα το αφυπηρετήσω αφήνοντας πίσω μου αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία την οποία έχω βιώσει, για κανένα άλλο λόγο πάρα για το ότι κάμνω εκείνο που αισθάνομαι ως σωστό».

Mε πληροφορίες από KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,