Προωθείται ο νόμος για σχολικό εκφοβισμό και παραβατικότητα

Με άξονα την πρόληψη προωθείται ο νόμος για τον σχολικό εκφοβισμό και την παραβατικότητα.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον ίδιο υιοθετήθηκαν εισηγήσεις και θέσεις του Υπουργείου Παιδείας τονίζοντας ότι η νομοθεσία προωθείται με άξονα τη φιλοσοφία της πρόληψης .

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις πιο κάτω δράσεις που περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου :

  • στόχος είναι η στρατηγική διαχείριση που θα επιτευχθεί μέσα από την αυτονόμηση σε επίπεδο σχολικής μονάδας.
  • ο διευθυντής του κάθε σχολείου θα εκπονεί σχέδιο δράσης διαχείρισης της παραβατικότητας και θα υπάρχει κατανομή ευθύνης.
  • το σχέδιο δράσης θα ετοιμάζεται με βάση πρότυπο που θα εκπονήσει η αρχή προτύπων και θα υποβληθεί σε χωριστό τμήμα του Υπουργείου, το οποίο θα εφαρμόζει εποπτεία.
  • θα συσταθεί συμβουλευτική επιτροπή υπό τον Υπουργό Παιδείας στην οποία θα ανήκουν και άλλοι φορείς.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, είπε πως οι οργανωμένοι μαθητές τοποθετούνται κάθετα υπέρ της πρόληψης και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αυξηθούν οι ψυχολόγοι στα σχολεία.

Επίσης τόνισε, πως το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι μέθοδοι μάθησης που οδηγούν στην αύξηση του ατομικισμού, συμβάλλουν στην αύξηση και επιδείνωση του εκφοβισμού.

Με πληροφορίες απο ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,