Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει την έναρξη του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Δημόσιο Δίκαιο (LLM in Public Law)με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική. Το νέο, δια ζώσης Πρόγραμμα Σπουδών επιπέδου Μάστερ πιστοποιήθηκε από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) ύστερα από ενδελεχή αξιολόγηση από επιτροπή ειδικών. Πρόκειται για πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών, το οποίο προσφέρει ειδίκευση σε απόφοιτους/ες Νομικής και συναφών Σχολών, στα νομικά πεδία του Δημόσιου Δικαίου, με έμφαση στη μελέτη του συγκριτικού ελληνικού, κυπριακού και ευρωπαϊκού δικαίου.

«Η εξειδίκευση προσφέρει ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους/ες τους/τις σύγχρονους/ες νομικούς που θέλουν να εξελιχθούν σε συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης τους», αναφέρει ο συντονιστής του Προγράμματος, Καθηγητής Χρίστος Κληρίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick και Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. «Καθώς η Νομική είναι μια ζωντανή επιστήμη που εξελίσσεται συνεχώς, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο προσφέρει γνώση σε έναν τομέα του δικαίου γεμάτο προκλήσεις, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μεταξύ άλλων.Πρόκειται για γνώσεις που αναζητούνται ιδιαίτερα από την τοπική αγορά, γι’ αυτό και οικάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδώναναμένεται ότι θααυξήσουν τις ευκαιρίες απασχόλησής τους.»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Δημόσιο Δίκαιο απευθύνεται σε δικηγόρους – νομικούς συμβούλους, οι οποίοι/ες χειρίζονται διοικητικές, φορολογικές και περιβαλλοντικές υποθέσεις, καθώς και υποθέσεις σχετικές με δημόσιες συμβάσεις και ανθρώπινα δικαιώματα. Απευθύνεται, επίσης, σε στελέχη φορέων και οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι φοιτητές/τριες του εν λόγω μεταπτυχιακού θα μπορούν να εμβαθύνουν τη γνώση τους στα σύνθετα ζητήματα του δημόσιου δικαίου και να συμβάλουν στην επίλυσή τους. Θα είναι, επίσης, σε θέση να αναλύουν και να προσεγγίζουν κριτικά τις διαφορές του ενωσιακού, του κυπριακού και ελληνικού δικαίου.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες (τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα) με πλήρη φοίτηση ενώ μπορεί να ολοκληρωθεί και με μερική φοίτηση. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα ελληνικά.

Για μέλη δικηγορικών συλλόγων προσφέρονται ειδικές υποτροφίες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Εισδοχής στη Λευκωσία (22394394) ή στη Λεμεσό (25730975) ή μέσω email στο adminfo@frederick.ac.cy. Έναρξη νέου κύκλου σπουδών: 2 Οκτωβρίου 2023.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Frederick:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου προσφέρονται περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2022 κατατάχθηκε στην 139η θέση ανάμεσα σε 1103 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην 194η διεθνώς, ανάμεσα στα συνολικά 2068 Πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα Times Higher Education Impact Rankings 2023, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε σχέση με τον Στόχο που αφορά την Ποιοτική Εκπαίδευση κατατάχθηκε στην 44η θέση παγκοσμίως, ενώ σε σχέση με τον Στόχο για Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια κατατάχθηκε στην 100ή θέση.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,