Μνημόνιο Υπουργείου Δικαιοσύνης και ΟΕΒ για εργοδότηση αποφυλακισθέντων

Μνημόνιο συναντίληψης υπέγραψαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Γιώργος Πέτρου για την προώθηση σχεδίου εργοδότησης αποφυλακισθέντων με την παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, στόχος του μνημονίου, είναι η ομαλή και πλήρης επανένταξη στην κοινωνία όσων αποφυλακίζονται και η αντιμετώπιση του φαινομένου υποτροπής τους και επιστροφής στις Φυλακές.

Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί το Σχέδιο επιδότησης του μισθολογικού κόστους των άνεργων αποφυλακισθέντων, που ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο και εμπίπτει σε σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εγκεκριμένο ποσό ανέρχεται στα  4 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο θα υλοποιείται τηρουμένων των ρυθμίσεων που ισχύουν σε σχέση με το ποινικό μητρώο των αποφυλακισθέντων.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι επιθυμεί να ενισχύσει και να στηρίξει τα πρόσωπα που έχουν αποφυλακιστεί και να διευκολύνει την κοινωνική τους επανένταξη μέσω της εργασιακής τους απασχόλησης, ενώ η ΟΕΒ, δια μέσου των μελών της, θα συνδράμει όπου αυτό είναι δυνατό, στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφυλακισθέντων.

Κοινή επιτροπή από εκπροσώπους του ΥΔΔΤ και της ΟΕΒ, θα λειτουργεί ως σημείο επαφής στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,