Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των στενών σχέσεων των δύο ιδρυμάτων.

Το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου σε σχέση με τον αριθμό φοιτητών εγγεγραμμένων σε συμβατικού τύπου προγράμματα σπουδών, με περισσότερους από 120.000 φοιτητές να σπουδάζουν στο Λονδίνο, και με πέραν των 50.000 φοιτητών να φοιτούν σε 190 χώρες. Το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου περιλαμβάνει 27 ιδρύματα, μεταξύ των οποίων τα: Birkbeck, City, Goldsmiths, King`s College, UCL, LSE, SOAS, St George’s, Royal Veterinary College, Queen Mary και Royal Holloway.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, με γνώμονα τη στρατηγική διεθνοποίησης και προσφοράς διασυνοριακής και διαπανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί μέγιστη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, σημείωσε.

Ο Πρύτανης τόνισε πως εμπλουτίζεται συνεχώς ο κατάλογος με τις επιτυχημένες συνεργασίες που το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διατηρεί με διάσημα ιδρύματα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με πρώτη επιτυχία την ίδρυση της πρώτης Ιατρικής Σχολής στη Κύπρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του St George’s. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Royal Veterinary College για μελλοντική προσφορά προγράμματος Κτηνιατρικής. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με το City – Cass Business School, μια από τις κορυφαίες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων στον κόσμο. Τέλος, υπογράμμισε πως προσβλέπει στην ανάπτυξη περισσοτέρων συνεργασιών με διακεκριμένα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  

Ολοκληρώνοντας, ο Πρύτανης Φίλιππος Πουγιούτας ευχαρίστησε τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Καθηγητή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος είχε, μαζί με τους συνεργάτες του, την πρωτοβουλία για τη συνεργασία αυτή και διεκπεραίωσε τις διεργασίες για την υπογραφή του μνημονίου.

Ο Κοσμήτορας  Αιμιλιανίδης, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στην πρώτη προγραμματισμένη δράση που απορρέει από τη συνεργασία αυτή. Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών θα δημοσιευθεί πρόσκληση υποβολής περιλήψεων για διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα Cyprus and the Commonwealth, το οποίο θα συνδιοργανωθεί από το Institute of Commonwealth Studies, School of Advanced Study του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με την υποστήριξη του Royal Commonwealth Society Cyprus Branch. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις 8-9 Οκτωβρίου 2020 και θα συμβάλει στην, για πρώτη φορά, ολοκληρωμένη μελέτη των σχέσεων Κύπρου και κοινοπολιτείας που σύντομα συμπληρώνουν 60 χρόνια. 

Aνακοίνωση Τύπου Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,