Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, έστειλε η Πρόεδρος της Βουλής

Μήνυμα αλληλεγγύης της Βουλής στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στους ανέργους, στους συνταξιούχους και σε όλα τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, έστειλε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σε αναφορά της προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας.

Σε αναφορά της για την εργατική Πρωτομαγιά, η κα. Δημητρίου δήλωσε την αποφασιστικότητα της Βουλής να υπερασπιστεί τα ιδανικά της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων για ένα καλύτερο μέλλον, αναγνωρίζοντας το καθήκον της για τη θέσπιση νομοθεσιών προς αντιμετώπιση οποιασδήποτε απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 Πρόσθεσε ότι παρά την τραγική κατάληξη των εξεγέρσεων του 1886, η 1η Μαΐου αποτέλεσε παγκοσμίως την ημερομηνία σταθμό για την καθιέρωση του οκταώρου, την αύξηση των αμοιβών και τη θέσπιση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

«Στην Κύπρο το εργατικό κίνημα ήδη από τη δεκαετία του 1920, υπό τις αντίξοες συνθήκες της αποικιοκρατίας, άρχισε να δίνει τους δικούς του αγώνες για ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, θέτοντας τις βάσεις για πολλές από τις κοινωνικές κατακτήσεις τα οφέλη των οποίων απολαύουν σήμερα οι Κύπριοι και οι Κύπριες», είπε.

«Τιμούμε την ημέρα αυτή και αποτίνουμε φόρο τιμής στους εργαζομένους, που αγωνίστηκαν και άνοιξαν τον δρόμο σε ένα δημοκρατικό και βιώσιμο εργατικό δίκαιο ενάντια στη στυγνή εκμετάλλευση του ανθρώπινου μόχθου», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,