Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη με την ευκαιρία της γιορτής της Αγίας Ειρήνης, Προστάτιδας της Αστυνομίας

Διαβάστε το μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως:

Η 5η Μαΐου είναι για τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου ημέρα εορτής και τιμής, ημέρα υπόμνησης και άντλησης δύναμης, ημέρα δέσμευσης στο υψηλό καθήκον για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και την προστασία του πολίτη.

Ταπεινά αποτείνουμε ύψιστη τιμή προς το πρόσωπό της, τιμώντας με δέος ανήμερα της εορτής της την Προστάτιδα της Αστυνομίας, την Αγία Ειρήνη. Και με σεβασμό στρέφουμε τη σκέψη σε όλα τα Μέλη του Σώματος, γυναίκες και άνδρες, που εν καιρώ πολέμου και ειρήνης, τελώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία ή μη, τίμησαν με αφοσίωση και θάρρος τον όρκο, τη στολή, την αποστολή και την πατρίδα μας.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει χρονικά με μία ιδιαίτερη στιγμή για τη χώρα μας και την Αστυνομία. Σε αυτή τη γεμάτη από συμβολισμούς ημέρα, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλα τα Μέλη της Αστυνομίας και να σας επαναλάβω τις ευχαριστίες μου για τη συμπεριφορά που επιδεικνύετε στη μεγάλη συντεταγμένη προσπάθεια που καταβάλλεται για προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Ταυτόχρονα, σας παροτρύνω να συνεχίσετε με αφοσίωση, επαγγελματισμό και σεβασμό να υπηρετείτε το λειτούργημα και να επιτελείτε το πολυδιάστατο έργο σας, που είναι μια διαρκής προσπάθεια για πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος. Αποτελεί κοινό στόχο η ενίσχυση της ασφάλειας του πολίτη, ο συνεχής εκσυγχρονισμός του Αστυνομικού Σώματος, και η ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης και των σχέσεων αλληλοβοήθειας μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Είθε η χάρη της Αγίας Ειρήνης να προσέχει όλες και όλους σας, και η ευλογία της να καθοδηγεί τον αγώνα και το καθημερινό σας έργο.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email