Μέχρι τη Δευτέρα η ετυμηγορία στη δίκη Τραμπ στη Γερουσία

Ξεκινά σήμερα στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στη Γερουσία η επί της ουσίας εκδίκαση της καταγγελίας της Βουλής εναντίον του τέως Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για υποκίνηση των αιματηρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιουνίου. Την Τρίτη, η ολομέλεια της Γερουσίας, αφού άκουσε επί 4 ώρες τα επιχειρήματα των κατηγόρων της Βουλών και των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ, αποφάνθηκε με ψήφους 56 – 44 πως είναι συνταγματική η δίκη σε βάρος του Τραμπ, παρότι δεν είναι πλέον Πρόεδρος.

Σήμερα και την Πέμπτη, η Γερουσία που λειτουργεί ως δικαστήριο, θα ακούσει τα επιχειρήματα των κατηγόρων που έχει ορίσει το Κογκρέσο και θα δει νέο βίντεο με άγνωστα μέχρι σήμερα περιστατικά από την εισβολή στο Καπιτώλιο. Θα ακολουθήσει την Παρασκευή και το Σάββατο η αντίκρουση των κατηγοριών από τους συνηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ και αμέσως μετά οι Γερουσιαστές έχουν 4 ώρες στη διάθεσή τους να θέσουν ερωτήσεις στις δύο πλευρές.

Το επόμενο σκέλος της δίκης αφορά την κλήση μαρτύρων και από τις δύο πλευρές. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν προτίθενται να καλέσουν μάρτυρες. Με την ολοκλήρωση και του σκέλους της εξέτασης μαρτύρων μετά από μία σύντομη αγόρευση από κάθε πλευρά, θα κληθεί η ολομέλεια να αποφασίσει. Για την καταδίκη του τέως προέδρου Τραμπ χρειάζονται 67 ψήφοι, κάτι που δεν φαίνεται να είναι δυνατόν.

Η δική αναμένεται να ολοκληρωθεί ή την Κυριακή, ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,