Μέσα Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η περίφραξη του Επ. Δικαστηρίου Λευκωσίας

Οι πρώτες εκτιμήσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων, θεωρούν ότι το έργο της περίφραξης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Απριλίου 2022, αναφέρθηκε σε  συνάντηση της Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Υπουργό Μεταφορών, την Αρχιπρωτοκολλητή και τους Πρόεδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Δικηγορικών Συλλόγων Λευκωσίας και Κυρηνείας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, θέμα της συνάντησης ήταν η συζήτηση των κτιριακών προβλημάτων με τα αρμόδια Υπουργεία και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, με σκοπό την εξεύρεση ενδιάμεσων λύσεων μέχρι την περάτωση του Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας.

Απευθυνόμενη προς τους Υπουργούς, η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Περσεφόνη Παναγή, εξέφρασε την αναγκαιότητα ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας, αίτημα που χρονολογείται από το 1969, και τις έντονες προσπάθειες του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την αναπαλαίωση των διατηρητέων κτιρίων του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Έπειτα έθεσε, ως προτεραιότητα των διεργασιών, το θέμα της ασφαλείας και περίφραξης των κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς επείγει να περατωθούν τα έργα πριν το πρώτο εξάμηνο του 2022, που τερματίζεται η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Κληρίδης, γνωστοποίησε στους αρμόδιους Υπουργούς τα προβλήματα των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων και τόνισε την ανάγκη εγκατάστασης ενός αξιόπιστου δικτύου και μιας αρμόζουσας τεχνολογικής υποδομής για την αποτελεσματική διεξαγωγή ακροάσεων εξ αποστάσεως.

Αναφέρεται περαιτέρω ότι οι Υπουργοί συμμερίστηκαν τις ανησυχίες των αιτούντων και υποσχέθηκαν άμεση έναρξη διαγωνισμού και επίσπευσή των εργασιών που καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου, διαβεβαίωσε τους παρευρεθέντες για την άμεση εξέταση των ζητημάτων μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ενώ ζήτησε τη γραπτή κατάθεση των ζητημάτων, ούτως ώστε να αποσταλούν στο Τμήμα Δημοσίων έργων και να τεθούν τα απαραίτητα χρονοδιαγράμματα.

Μετά τη λήξη της συζήτησης, οι εμπλεκόμενοι φορείς προχώρησαν σε επιθεώρηση των χώρων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Πηγές: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,