Μελετά αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Ζαχαρίας Κουλίας μετά τη δικαίωση από ΕΔΑΔ

Ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας θα μελετήσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει με αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), που αποφάνθηκε ότι υπήρξε παραβίαση του δικαιώματός του σε δίκαιη δίκη, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Ανδρέα Αγγελίδη.

Ο κ. Αγγελίδης, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο δικαστής θα έπρεπε να έχει αποκαλύψει τη σχέση του γιου του με το δικηγορικό γραφείο και ο ίδιος να έχει αυτοεξαιρεθεί από τη διαδικασία. «Με βάση την απόφαση του ΕΔΑΔ, ο κ. Κουλίας έχει δικαίωμα να προχωρήσει με αγωγή για αποζημιώσεις εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το γεγονός ότι στερήθηκε την έννοια της δίκαιης δίκης» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελίδης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ακατανόητα μικρό» το ποσό που επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ανέφερε εξάλλου ότι μετά την απόφαση του Εφετείου στην Κύπρο, η υπόθεση παραπέμφθηκε ξανά στο Επαρχιακό Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε απόφαση εναντίον του κ. Κουλία για αποζημιώσεις €25.000 στον ενάγοντα, ενώ η έφεση εναντίον της δεύτερης απόφασης είναι ορισμένη μέσα στον Ιούνιο. «Θα το μελετήσουμε, θα δούμε και πως θα εξελιχθεί η έφεση για τη συνέχεια της διαδικασίας και αναλόγως θα πράξουμε» , κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Κληθείς να σχολιάσει το ευρύτερο θέμα, λόγω εργοδότησης συγγενικών προσώπων δικαστών σε δικηγορικά γραφεία, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι το θέμα των σχέσεων έχει πλέον ρυθμιστεί με οδηγίες του Ανωτάτου Δικαστήριου, το οποίο καθόρισε τις υποχρεώσεις για αυτοεξαίρεση. Ερωτηθείς αν το δικαστικό σύστημα είναι σήμερα πιο θωρακισμένο, ο κ Αγγελίδης είπε ότι «το πάθημα μας έγινε μάθημα και ως εκ τούτου νομίζω ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα υπάρξουν στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,