Κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για μείωση Φ.Π.Α. στην ηλεκτρική ενέργεια

Αντισυνταγματικός καθ’ ολοκληρία κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ο νόμος που αφορά σε μείωση του Φ.Π.Α. στην ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, «ομόφωνα αντισυνταγματικό καθ’ ολοκληρία, έκρινε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων,  μετά από την πρόταση Νόμου με τίτλο «Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Τροποποιητικός) (Αρ.6) Νόμος του 2021» και αφορά στη μείωση του Φ.Π.Α. στην ηλεκτρική ενέργεια»

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως, «στην απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο γνωμοδότησε κατόπιν Αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκρινε καθ’ ολοκληρία ως αντισυνταγματικό τον νόμο, λόγω του ότι παραβιάζεται η Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων, με τη μείωση του Φ.Π.Α. στην ηλεκτρική ενέργεια διά του υπό Αναφορά Νόμου, παρέμβηκε στην αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας να καθορίζει τις συναλλαγές οι οποίες θα υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο REPORTER.
Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,