Κοινή συνάντηση Επιτροπών Δικηγορικών Συλλόγων Λευκωσίας και Κερύνειας με Πρόεδρο ΠΔΣ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 22 Μαϊου 2024 στο Οίκημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας, κοινή συνάντηση των Επιτροπών των Δικηγορικών Συλλόγων Λευκωσίας και Κερύνειας με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βορκά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ενημέρωσε τις Επιτροπές των δυο Δικηγορικών Συλλόγων για τις πρόσφατες δράσεις και ενέργειες του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού για ανέγερση Νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Λευκωσία και την συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών στον χώρο των δικαστηρίων, τις ενέργειες που γίνονται για αύξηση της δικηγορικής ύλης, την προώθηση των θεσμών της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης, ζητήματα Δικηγορικής Δεοντολογίας και Εποπτείας και άλλα.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στον μελλοντικό σχεδιασμό και στις προτεραιότητες του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για σειρά από ζητήματα και υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων αυτών. Οι Τοπικοί Δικηγορικοί Σύλλογοι ενημέρωσαν για τις δράσεις τους για σειρά από ζητήματα με έμφαση στα προβλήματα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας – Κερύνειας.

Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,