Κατεχόμενα: Προσφυγή γιατρών στο Ανώτατο για ακύρωση απόφασης εισόδου επιβατών χωρίς καραντίνα

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος στα κατεχόμενα προσέφυγε στο Aνώτατο Διοικητικό Δικαστήριο για ακύρωση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με την είσοδο στο ψευδοκράτος χωρίς οι επιβάτες από την Τουρκία να πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ozlem Gurkut σε Συνέντευξη Τύπου είπε ότι η προσφυγή έγινε καθώς ανέμεναν να ληφθούν  πιο ρεαλιστικά μέτρα στη βάση επιστημονικών δεδομένων. Είπε ότι το σύστημα υγείας στα κατεχόμενα δεν είναι έτοιμο και ότι εάν υπάρξουν πολλές περιπτώσεις COVID-19, τότε θα υπάρξουν και πολλά προβλήματα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Gurkut είπε ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν οι ενδεδειγμένες προετοιμασίες για την πανδημία και ότι κατατέθηκε η υπόθεση τώρα, για κερδηθεί χρόνος. Είπε ακόμη ότι οι εξελίξεις και ο αριθμός των περιπτώσεων πρέπει να παρακολουθούνται στενά και τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται σύμφωνα με αυτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία βρίσκεται στον κατάλογο χωρών με τον υψηλότερο κίνδυνο. «Ενώ ανοίγουμε τα σύνορά μας λόγω των κοινωνικών, οικονομικών, ιστορικών και εγκάρδιων δεσμών μας, θα πρέπει να υπάρξει καραντίνα σύμφωνα με την κατάσταση κινδύνου αυτής της χώρας». Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος για 3 στα 100 άτομα να έχουν τον ιό στις χώρες από τις οποίες αναμένονται αφίξεις και ότι ορισμένα από αυτά τα άτομα μπορεί να μην εντοπιστούν μέσω του τεστ PCR.

Εντωμεταξύ σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι πτήσεις προς τα κατεχόμενα και οι αφίξεις πλοίων με τη νέα διαδικασία και συγκεκριμένα όπως ορίζει η απόφαση του Υπουργικού να μην επιβάλλεται η καραντίνα για αφίξεις από την Τουρκία, αλλά με διπλό PCR, δηλαδή να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό με αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου των τελευταίων 72 ωρών κατά την άφιξη και δεύτερο τεστ μόλις αφιχθούν.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,