Καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου

Καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου και καλεί την Πολιτεία να θέσει το ζήτημα της παράνομης εισβολής και εποικισμού της πόλης της Αμμοχώστου στην βάση του ποινικού δικαίου και να προσαγάγει τους ενόχους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου, αναφέρεται, «αριθμεί πέραν των 400 Δικηγόρων – μελών που ήδη ανησυχούν έντονα και βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση. Επαναλαμβάνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης με τόπο καταγωγής την πόλη και επαρχία της Αμμοχώστου δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για το δίκαιο σε όλες του τις διαστάσεις».

Καταδικάζει «εκ νέου τις τουρκικές ενέργειες και καλεί την Πολιτεία, πέραν των πολιτικών διαμαρτυριών και καταγγελιών, να θέσει το ζήτημα της παράνομης εισβολής και εποικισμού της πόλης της Αμμοχώστου στην βάση του ποινικού δικαίου και να προσαγάγει τους ενόχους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Καλούμε επίσης την Πολιτεία να υποβάλει άμεσα αναφορά στην Εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να διερευνηθεί η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Αμμόχωστο και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι, αξιωματούχοι και μη, στην Δικαιοσύνη και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όλα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου δηλώνουν ότι είναι στην διάθεση της Πολιτείας για οποιαδήποτε συνδρομή και τεχνογνωσία προς τον συγκεκριμένο σκοπό».

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,