Υπουργικό: Με νομοσχέδιο στη Βουλή για καταβολή ανεργιακού επιδόματος στους πρώην εργαζόμενους των τραπεζικών ιδρυμάτων

Με νομοσχέδιο που ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα της μη καταβολής ανεργιακού επιδόματος που, εδώ και πολλούς μήνες, επηρεάζει έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους αποχώρησαν πρόσφατα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου ανέφερε ότι κατατίθεται αύριο στη Βουλή νομοσχέδιο που επιλύει το εν λόγω ζήτημα, με στόχο τη συζήτησή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας την ερχόμενη Τρίτη και την ψήφισή του από την Ολομέλεια πριν από το Πάσχα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παναγιώτου δήλωσε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι που έχουν επηρεαστεί θα δικαιούνται να λάβουν ανεργιακό επίδομα με αναδρομικότητα μερικών μηνών και καθορισμένη μεταβατικότητα, ούτως ώστε αυτό να έχει περιορισμένη διάρκεια, ενώ ακολούθως θα επανέλθει σε ισχύ η πρόνοια της νομοθεσίας στη βάση της ερμηνείας της μέσα από την νομολογία του Δικαστηρίου κατά τους προηγούμενους μήνες, αλλά και μέσα από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Συνεπώς, κατέληξε, δεν θα πρόκειται για ρύθμιση η οποία θα βρίσκεται μονίμως σε ισχύ, αλλά θα αποκαθιστά την προβληματική κατάσταση, η οποία ισχύει σήμερα για ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων.

πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,