Ηλεκτρονικά πλέον οι αιτήσεις επιδόματος ασθενείας από Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα, 7 Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις για επίδομα ασθενείας από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημειώνοντας ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στην ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για όλα τα επιδόματα, με προτεραιότητα στα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου η διευθέτηση αυτή έγινε εφικτή σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής «στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τη ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας των πολιτών με τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου και φιλικού προς τον πολίτη κράτους».

«Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συγκεκριμένο επίδομα αποτελεί το πρώτο βήμα αξιοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών που αποσκοπεί τόσο στη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας με τους πολίτες, όσο και στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της εξέτασης των εν λόγω αιτημάτων», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, προχωρά στη ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για όλα τα επιδόματα, με προτεραιότητα στα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας, τα οποία είναι αυτά με τον μεγαλύτερο αριθμό υποβαλλόμενων αιτήσεων».

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για επίδομα ασθενείας από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας http://www.mlsi.gov.cy/sid, με στόχο τη γρηγορότερη εξέτασή τους.

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας, είναι απαραίτητο οι ασφαλισμένοι να έχουν προηγουμένως δημιουργήσει προφίλ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Cy-Login (Αριάδνη) και να έχουν ταυτοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα υποβολής αίτησης σε έντυπη μορφή θα παραμείνει σε ισχύ μόνο για τις επόμενες δύο (2) εβδομάδες. Με την παρέλευση της περιόδου των δύο εβδομάδων, η υποβολή αίτησης για επίδομα ασθενείας θα είναι εφικτή μόνο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,