Η Βρετανία ασπάζεται τα ψηφίσματα ΣΑ για Αμμόχωστο, είπε διπλωμάτης της Ύπατης Αρμοστείας στο Δήμο Αμμοχώστου

Η επιστροφή της Αμμοχώστου σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία ασπάζεται και στηρίζει η Μεγάλη Βρετανία δήλωσε ο Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Σαμ Μόργκαν, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου ο κ. Μόργκαν «τόνισε ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία ασπάζεται και στηρίζει η Μεγάλη Βρετανία».

Αναφέρεται ότι «εξέφρασε επίσης την στήριξη για επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος».

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου μετέφερε κ. Μόργκαν τις ανησυχίες της για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο για εποικισμό της πόλης ζητώντας από το τον Βρετανό διπλωμάτη όπως η χώρα του, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, επέμβει για εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την αποτροπή του παράνομων προθέσεων της Τουρκίας στην Κύπρο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι χειρισμοί των συνεχόμενων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και των εγκάθετων της στην Κύπρο αναφορικά με τον εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Μόργκαν αντίγραφο της επιστολής που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,