Η Τουρκία στα Βαρώσια καταπατά το διεθνές δίκαιο, αναφέρει η επιστημονική επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου

Οι τουρκικές κινήσεις για άνοιγμα των Βαρωσίων καταπατούν το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρει έκθεση 23 σελίδων της επιστημονικής επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την ε/φ Franfurter Rundschau.

Στην έκθεση μ.ά αναφέρεται η συμφωνία του 1960, που όπως λέει η επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου έχουν υπογράψει οι εγγυήτριες δυνάμεις, Αγγλία, Ελλάδα και Τουρκία και στην οποία και εγγυώνται την ενότητα του νησιού.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα προς την κατεύθυνση διαίρεσης του νησιού, κάτι το οποίο και παραβιάζει η Τουρκία, ενώ στην ίδια έκθεση σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι τουρκικές κινήσεις στα Βαρώσια είναι προς την κατεύθυνση “τσιμενταρίσματος της διαίρεσης του νησιού”, συνεπώς η Τουρκία καταπατά και τις συμφωνίες που η ίδια έχει υπογράψει, με όσα τώρα πράττει στα Βαρώσια.

Να σημειωθεί πως οι εκθέσεις της επιστημονικής επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου έχουν συμβουλευτικό προς το σώμα χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτικές για την γερμανική κυβέρνηση.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,