Η Θεατρική Ομάδα των Φυλακών διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Η Θεατρική Ομάδα Κρατουμένων του Τμήματος Φυλακών ανακοινώνει την διάκριση της στον 32ο διαγωνισμό Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.

Δείτε την ανακοίνωση:

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών, τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια, επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, των τεχνών και της ενεργού συμμετοχής των κρατουμένων στα πολιτιστικά δρώμενα, συντελώντας στην καλλιέργεια του πνεύματος, του ήθους και της ομαδικότητας. Το θέατρο είναι παιδεία, είναι η αισθητική έκφραση του πολιτισμού, το οποίο όπως και ο πολιτισμός δεν χωρούν διακρίσεις. Ο πολιτισμός μιας χώρας βρίσκεται παντού και σε καμία περίπτωση δεν οριοθετείται εκτός των Φυλακών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Θεατρική Ομάδα των Κρατουμένων του Τμήματος Φυλακών συμμετείχε στο 32ο διαγωνισμό Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Θ.Ο.Κ. με το έργο του Μιχάλη Πιτσιλλίδη «Οι Κληρονόμοι», σε σκηνοθεσία της ηθοποιού Ζωής Κυπριανού, και βραβεύτηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις που επιλέγηκαν, από το σύνολο των 37 παραστάσεων που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ. Επίσης, ο Φαέθων Μιχαηλίδης έλαβε το βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου και ο Τάσος Αντωνίου το βραβείο Β’ Αντρικού Ρόλου.

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών συγχαίρει τους κρατούμενους για τη δημιουργική πρόοδο τους και ενημερώνει ότι η θεατρική παράσταση των κρατουμένων «Οι Κληρονόμοι» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019 και ώρα 20:00.

Η είσοδος έχει καθοριστεί στο συμβολικό ποσό των 5 ευρώ και τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο Ταμείο Ευημερίας Κρατουμένων. Εισιτήρια προπωλούνται στο Τμήμα Φυλακών.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο τηλέφωνο 22406106.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,