Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο κ. Harri Mäki-Reinikka. Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε η 60ή επέτειος εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Φινλανδίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη στάση αρχών που διαχρονικά τηρεί η Φινλανδία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες για επίλυσή του. Ο Φινλανδός Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση στήριξης της χώρας του υπέρ της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, σημειώνοντας την παρουσία δέκα χιλιάδων Φινλανδών στρατιωτών στην UNFICYP κατά την περίοδο 1964-2015.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Φινλανδίας. Εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως τα θέματα ισότητας των φύλων, του τουρισμού, της κυκλικής οικονομίας, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, η οποία, όπως επισημάνθηκε, θα συμβάλει στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε σημαντικούς τομείς προς όφελος των δύο λαών. Ειδικότερη έμφαση δόθηκε στη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Φινλανδίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Φινλανδία αποτελεί χώρα πρότυπο στα θέματα ισότητας των φύλων και εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων για ανάληψη πρωτοβουλιών, αλλά και κοινών δράσεων με πρωτοπόρες χώρες, όπως η Φινλανδία, για την ενδυνάμωση των γυναικών, την παροχή ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών και την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,