Η πανδημία επέφερε κενά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέει ο Επίτροπος Εθελοντισμού

Η τρέχουσα κρίση, λόγω της πανδημίας, επιδείνωσε τη φτώχεια, τις ανισότητες, τις διακρίσεις και άλλα κενά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιαννάκης Γιαννάκη σημειώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά αυτών των κενών, ούτως ώστε να ανακάμψουμε σωστά και να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, πιο ανθεκτικό, δίκαιο και αειφόρο.

Σε μήνυμα του, με αφορμή την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία υιοθετήθηκε η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το 1948, ο κ. Γιαννάκη αναφέρει ότι το θέμα για την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2020 είναι «Ανακάμπτουμε Καλύτερα- Υπερασπιζόμαστε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

«Σχετίζεται με την πανδημία και εστιάζει στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα παραμείνουν στο επίκεντρο της προσπάθειας ανάκαμψης. Οι κοινοί μας στόχοι θα επιτευχθούν, μόνο αν δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους, αν χειριστούμε τις αδυναμίες που προκλήθηκαν από την COVID-19 και αν εφαρμόσουμε τα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για αντιμετώπιση εδραιωμένων ανισοτήτων, αποκλεισμού και διακρίσεων. Η 10η Δεκεμβρίου αποτελεί ευκαιρία για επαναβεβαίωση της σημασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ανοικοδόμηση του κόσμου που επιθυμούμε, αλλά και της ανάγκης για παγκόσμια αλληλεγγύη και διασύνδεση», σημειώνει.

Ως Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αναφέρει, τιμάμε την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συμμεριζόμαστε τα σπουδαία μηνύματα που εμπεριέχει.  

«Έμφαση δίνουμε στην ενεργό συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών και ειδικά των νέων στα κοινά, ως σημαντικό εργαλείο ενδυνάμωσης της συμμετοχικής δημοκρατίας και αντιμετώπισης του αποκλεισμού, καθώς και στη συμμετοχή τους στη χάραξη της πολιτικής του κράτους.  Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, ο εθελοντισμός συμβάλλει στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και στην ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας», καταλήγει.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,