Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έγινε δεκτή ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κατέστη η πρώτη ακαδημαϊκή μονάδα κυπριακού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που γίνεται δεκτή  ως πλήρες θεσμικός μέλος σε ένα εκ των σημαντικότερων επιστημονικών θεσμών καλλιέργειας και ανάπτυξης του δικαίου πανευρωπαϊκά, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου (European Law Institute, ELI).

Το ELI ιδρύθηκε το 2011, ως ανεξάρτητος επιστημονικός οργανισμός με έδρα τη Βιέννη, ενώ λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ανεξάρτητους επιστημονικούς θεσμούς που ασχολούνται με την καλλιέργεια του δικαίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της συγκριτικής ευρωπαϊκής νομικής επιστήμης, αλλά και του δημοσίου και ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Το Ινστιτούτο παρέχει συχνά εμπειρογνωμοσύνη στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς επί ζητημάτων που εμπίπτουν στα πεδία έρευνας των μελών του.

Δείτε εδώ τη σχετική καταχώρηση για τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον επίσημο ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,