Η Κύπρος σε εποχή ουσιαστικής μεταρρύθμισης δικαιοσύνης με e-justice, είπε ο ΚΕ

Η πολυαναμενόμενη εφαρμογή του συστήματος Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης θέτει πλέον τη χώρα μας σε μια εποχή ουσιαστικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που απώτερο στόχο έχει την ταχύτερη απονομή της, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δήλωσή του κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος χαιρέτισε την εφαρμογή από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, του πληροφοριακού συστήματος Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-justice), λεγοντας ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα.

“Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του νέου συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, που το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρουσίασε σε συνεννόηση με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και το Ανώτατο Δικαστήριο, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, αλλά και στη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.  Η τελική του λύση αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2024” είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι η Κυβέρνηση ιεραρχεί πολύ υψηλά στις προτεραιότητές της τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, και προωθεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου και γρήγορου συστήματος απονομής δικαιοσύνης, με την εισαγωγή, μεταξύ άλλων, τεχνολογιών πληροφορικής.

Πρόσθεσε ότι “αποτελεί πεποίθησή μας ότι ως Πολιτεία έχουμε χρέος να οικοδομήσουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα διευκολύνει την εκτέλεση της αποστολής όλων όσοι υπηρετούν τον νόμο. Ένα σύστημα δικαιοσύνης το οποίο, πρωτίστως, θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και δεν θα αμφισβητείται από την κοινωνία”, ανέφερε.

Η πολυαναμενόμενη εφαρμογή του συστήματος Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης θέτει πλέον τη χώρα μας σε μια εποχή ουσιαστικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που απώτερο στόχο έχει την ταχύτερη απονομή της, κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,