Η Κομισιόν παρουσίασε δύο σχέδια προτάσεων – εργαλείων εναρμόνισης για τις τηλεπικοινωνίες στην ΕΕ

Δύο σχέδια προτάσεων εργαλείων εναρμόνισης, ως μέρος των νέων κανόνων της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες, παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν. Συγκεκριμένα, το σχέδιο κατ `εξουσιοδότηση νόμου για τα ενιαία μέγιστα ποσοστά τερματισμού φωνητικών κλήσεων σε ολόκληρη την Ένωση (αποκαλούμενο `Eurorates΄) είναι τώρα ανοιχτό για δημόσια ανατροφοδότηση για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και ορίζει το μέγιστο ποσό Eurorates που οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς μπορούν να χρεώνουν ο ένας τον άλλον για να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις μεταξύ των δικτύων τους.

Οι αντίστοιχες τιμές, μία για σταθερές και μία για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, θα διασφαλίσουν ένα πιο ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό διασυνοριακό περιβάλλον στις αγορές τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, το οποίο τελικά θα ωφελήσει τους καταναλωτές με τη μορφή χαμηλότερων τιμών και πιο ποικίλων προσφορών για σταθερές και κινητές κλήσεις, αναφέρει η Κομισιόν. Προκειμένου να προετοιμάσει την κατ `εξουσιοδότηση πράξη, το 2019, η Κομισιόν διεξήγαγε δημόσια διαβούλευση.

Η Κομισιόν δημοσιεύει επίσης σήμερα για ενημέρωση το σχέδιο σύστασης για τον κατάλογο των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που δεν είναι πλήρως ανταγωνιστικές και επομένως απαιτούν ρυθμιστική παρέμβαση σε ολόκληρη την ΕΕ.

Με βάση τη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το 2019, καθώς και μια εξωτερική μελέτη και εργαστήρια ενδιαφερομένων, η Κομισιόν εντόπισε αγορές που είναι βασικές για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, αναφέρει.

Και οι δύο προτάσεις έχουν αποσταλεί στο Σώμα των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας (BEREC) για τη γνώμη τους και στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των κρατών μελών. Τα κράτη μέλη πρέπει να μεταφέρουν τους νέους κανόνες της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες στην εθνική τους νομοθεσία έως τις 21 Δεκεμβρίου 2020. Η Κομισιόν θα εγκρίνει δύο τελικές προτάσεις μέχρι τότε, αφού λάβει τις γνώμες και τα σχόλια το BEREC από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,