Η Κομισιόν καταγράφει την πρόοδο της Κύπρου σε θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς, απαντά η Παρισινού στο ΑΚΕΛ

Κατά πάγια τακτική του, το ΑΚΕΛ, όταν η πραγματικότητα δεν το εξυπηρετεί, δημιουργεί μία άλλη, αναφέρει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού σε γραπτή απάντησή της στο ΑΚΕΛ αναφορικά με έκθεση της Κομισιόν για θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς.

Όπως αναφέρεται, αυτό έκανε σήμερα και ο Βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Πασιουρτίδης, επιχειρώντας να δώσει την εντύπωση ότι η χώρα μας βρίσκεται στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ζητήματα που αφορούν το  κράτος δικαίου.

«Η αλήθεια, όμως, απέχει παρασάγγας από τους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ. Η έκθεση της Κομισιόν περιγράφει με ακρίβεια τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα μας σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη δικαιοσύνη, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ελευθερία της έκφρασης, την προστασία των δημοσιογράφων και την αντιμετώπιση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», προσθέτει.

Αν κάτι επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συνειδητά το παρακάμπτει ο κ. Πασιουρτίδης, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι το γεγονός πως εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής σημαντικά νομοθετήματα, τα οποία έγκαιρα και σε πλήρη εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό δίκαιο έχει καταθέσει η Κυβέρνηση.

«Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του έναντι των πολιτών και ας πάψει το ΑΚΕΛ να δημιουργεί την εντύπωση του χάους ικανοποιημένο που στη συνέχεια ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία καταγράφεται η «εντύπωση», αύξησης της διαφθοράς, στις διάφορες δημοσκοπήσεις», σημειώνει η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος.

Η αλήθεια που και σε αυτή την έκθεση καταγράφεται, όπως και άλλες ανάλογες, όπως η έκθεση της GRECO ή της Moneyvall, προσθέτει, είναι πως η χώρα μας καθημερινά δημιουργεί θεσμούς και ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από φαινόμενα διαφθοράς.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,