Η Κύπρος είναι χώρα ανθρωπιάς που προσφέρει και στηρίζει τον κάθε πολίτη της, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής

Η Κύπρος που εκπροσωπούμε είναι της ενσυναίσθησης και της ανθρωπιάς, που προσφέρει και στηρίζει τον κάθε πολίτη της, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις κατά την έναρξη της πορείας του Σωματείου «Περπατώ και Προσφέρω» των Lions Κύπρου, η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «πολύ σημαντική την ένατη καθιερωμένη πορεία με σύνθημα «Περπατώ και Προσφέρω», για την ενίσχυση του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου για τα παιδιά με καρκίνο».

Πρόσθεσε πως «είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να πράττουμε κάθε φορά επιδεικνύοντας την ανθρωπιά και τη στήριξη μας σε μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, όχι μόνο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, αλλά στήριξης αυτών των παιδιών. Συγχαίρω πραγματικά γι’ αυτή την πρωτοβουλία και γι’ αυτό άλλωστε βρισκόμαστε εδώ σύσσωμοι για να στηρίξουμε ακριβώς αυτή την προσπάθεια».

Η Αννίτα Δημητρίου είπε ακόμα ότι «είμαστε εδώ για να τονίσουμε για ακόμα μια φορά ότι χρειάζεται στα δύσκολα να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες και στις συμπολίτισσες μας και με αυτό τον τρόπο φροντίζουμε ότι ενισχύεται μια μεγάλη προσπάθεια στήριξης. Αυτή είναι η Κύπρος την οποία εκπροσωπούμε, η Κύπρος της ενσυναίσθησης, η Κύπρος της ανθρωπιάς, η Κύπρος η οποία προσφέρει και στηρίζει τον κάθε πολίτη και την κάθε πολίτισσα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε πως «για ακόμα μια χρονιά είμαστε πιστοί στο ίδιο ραντεβού της ανθρωπιάς, του εθελοντισμού αλλά και της ενημέρωσης του κόσμους για κάποιους θεσμούς της πατρίδας μας όπως είναι η Παιδιατρική Κλινική του Μακάριου Νοσοκομείου. Δεν είναι μόνο η οικονομική στήριξη αυτών των φορέων αλλά και ο κόσμος πρέπει να μάθει την προσφορά που έχει το Μακάριο και άλλα Ιδρύματα στο να έχουμε μια ευημερούσα κοινωνία και οι άνθρωποι που έχουν περισσότερη ανάγκη και στήριξη να την έχουν, αφού η πατρίδα μας διαθέτει  αυτούς τους θεσμούς, ενώ την ίδια ώρα τόσο η κοινωνία όσο και ο λαός μας στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί».

Για ακόμα μια φορά, συνέχισε ο Δήμαρχος «θέλουμε να συγχαρούμε τους Lions για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γιατί είναι πάντοτε δίπλα στον κόσμο και στα Ιδρύματα που έχουν ανάγκη και όχι μόνο σήμερα. Το γεγονός ότι σχεδόν επί μηνιαίας βάσης διοργανώνονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες προσφοράς και εθελοντισμού, μας κάνει να νοιώθουμε ότι υπάρχει κόσμος που έχει να προσφέρει και έχει έγνοια και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Εξάλλου ο Νίκος Κοτόπουλος, Κυβερνήτης Θέματος 117Β που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία του στην ένατη πορεία του «Περπατώ και Προσφέρω» και σημείωσε πως «μέσω της εθελοντικής δράσης ενισχύεται σήμερα η κοινωνική συνοχή κάτι που βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στη φιλοσοφία της οργάνωσης μας. Η κοινωνία μας με τη συλλεκτικότητά της δημιουργεί συνοχή, αλληλεγγύη κάτι που ολοένα χρειάζεται σήμερα περισσότερο η κοινωνία μας».

Αφού εξέφρασε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της πορείας ο κ. Κοτόπουλος είπε πως «για μια ακόμα φορά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αντίξοες ή μη, ξεκινάμε σήμερα όλοι μαζί για να ενισχύσουμε και να περάσουμε σε μια άλλη εποχή που οι άνθρωποι θα είναι πιο κοντά».

Σημειώνεται ότι στην πορεία που ξεκίνησε από το χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας και τερμάτισε στην εξέδρα των Φοινικούδων, συμμετείχαν βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που κρατούσαν μπλε και κίτρινα μπαλόνια.

Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας παρέδωσε σε εκπρόσωπο του Σωματείου «Περπατώ και Προσφέρω» επιταγή με συμβολική εισφορά των μελών της Δύναμης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,