Η ΓΓ του ΣτΕ χαιρετίζει την συνεργασία με ΕΕ για μεταρρύθμιση δικαιοσύνης στην Κύπρο

Η ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić χαιρέτισε τη συνεργασία με την ΕΕ για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣτΕ, στις 18 Ιουνίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου ανακοίνωσε την έγκριση νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας. Προστίθεται ότι η προετοιμασία των νέων κανονισμών διευκολύνθηκε μέσω ενός προγράμματος συνεργασίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι οι νέοι Κανονισμοί αποτελούν σημαντικό μέρος της μεταρρύθμισης στην Κύπρο, που το ΣτΕ και η Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DGREFORM) θα συνεχίσουν να στηρίζουν.

Αναφέρεται ότι οι Κανονισμοί  Πολιτικής Δικονομίας θα συμβάλλουν στην καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, όπως ορίζονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και θα στηρίζουν περαιτέρω το κράτος δικαίου και να ενισχύουν τη δικαστική αποτελεσματικότητα.

Η ΓΓ του ΣτΕ είπε ότι αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα συνεργασίας και σημείωσε ότι το ΣτΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει για την μεταρρύθμιση για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος στην Κύπρο.

Η επόμενη φάση προβλέπει την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης για δικαστές, δικηγόρους για εξήγηση του γενικού πλαισίου και των κύριων αλλαγών στους Κανόνες Πολιτικής Δικονομίας πριν από την έναρξη ισχύος τους, καταλήγει.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,