Η Εισαγγελία στη Ρωσία απαγόρευσε 173 ιστοσελίδες που σχετίζονται με Ναβάλνι και Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Η Εισαγγελία στη Ρωσία εντόπισε τουλάχιστον 173 διαδικτυακές πηγές, που σχετίζονται με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, οι οποίες θα πρέπει να αποκλεισθούν, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, επικαλούμενη τον ιστότοπο υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Setevie Svobodi”.

Οι απαγορευμένες ιστοσελίδες απαριθμούνται στο αίτημα της Εισαγγελίας, το οποίο υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας. Κατά την άποψη της Εισαγγελίας, οι ιστοσελίδες, που αναφέρονται στον κατάλογο, χρησιμοποιούνται για να “προπαγανδίσουν την δραστηριότητα” και την “διοργάνωση εκδηλώσεων” των οργανώσεων του Αλεξέι Ναβάλνι, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί “εξτρεμιστικές”.

Η Εισαγγελία ζήτησε επίσης να αποκλεισθούν οι λογαριασμοί των οργανώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και οι σελίδες που διαθέτουν σ` αυτά ορισμένα άτομα, αλλά και αναφορές στις εφαρμογές συνομιλιών (Chat) του Viber και WhatsApp.

Στο μεταξύ, ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, κατηγόρησε σήμερα την Apple και τη Google ότι συνεργάζονται με το Κρεμλίνο, αφού οι δύο ψηφιακοί κολοσσοί αφαίρεσαν την εφαρμογή που είχε δημιουργήσει ο Ναβάλνι για τις βουλευτικές εκλογές, έπειτα από αίτημα των ρωσικών αρχών.

“Αν κάτι με εξέπληξε κατά τη διάρκεια των εκλογών, δεν ήταν τόσο η παραποίηση των αποτελεσμάτων που έκανε ο Πούτιν, όσο το πόσο ήπια έγιναν συνεργοί του οι μεγάλες εταιρείες Τεχνολογίας της Πληροφορίας”, έγραψε ο Ναβάλνι σε ανάρτησή του στο Instagram, χαρακτηρίζοντάς τους ψηφιακούς αυτούς γίγαντες “δειλούς και άπληστους”.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,