Η Βουλή δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωση των σχετικών με τα παιδιά νομοθεσιών, δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου

Δυστυχώς, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες φτώχιας, πείνας και κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ άλλα εξαναγκάζονται να εργαστούν ή κακοποιούνται σεξουαλικά, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους έτσι όπως ορίζονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά της στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η κ. Δημητρίου είπε ότι “η Βουλή των Αντιπροσώπων δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωση των σχετικών νομοθεσιών, με στόχο την προστασία της πιο ευάλωτης ομάδας της κοινωνίας”. 

Πρόσθεσε ότι “στο πλαίσιο αυτό η Βουλή των Αντιπροσώπων τίμησε την Τετάρτη την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με τη διοργάνωση διάφορων δράσεων-εργαστηρίων στον χώρο του κοινοβουλίου, όπου συμμετείχαν μαθητές από επτά σχολεία της Λευκωσίας”. 

Για την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι  “ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πέραν του 7% της κυπριακής γης έχει ήδη ερημοποιηθεί και ολόκληρη η Κύπρος υποφέρει από τις επιπτώσεις της καταστροφής του περιβάλλοντος, που οφείλονται τόσο σε φυσικά φαινόμενα όσο και σε ανθρωπογενείς παράγοντες, χωρίς να ξεχνάμε την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται στις κατεχόμενες περιοχές”. 

Σημείωσε ότι “για να αποφύγουμε την ολική καταστροφή επιβάλλεται η στροφή στην αειφόρο ανάπτυξη και στην πράσινη οικονομία, αφού γνωρίζουμε πλέον ότι η επιδείνωση των περιβαλλοντικών συνθηκών σημαίνει μαζί με την απώλεια της μίας και μόνης Γης και απώλεια της ίδιας της ζωής”. 

Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι “ως το νομοθετικό Σώμα του κράτους εμμένουμε στην πιστή τήρηση των διεθνών συμφωνιών, καθώς και των ευρωπαϊκών και εθνικών στρατηγικών, ενώ πρώτιστο μέλημά μας παραμένει η λήψη επιπλέον νομοθετικών μέτρων και η ενίσχυση του εθνικού δικαίου με κανόνες σχετικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,