Γραπτή Δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου αναφορικά με την υπερψήφιση των νομοσχεδίων για τον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την ομόφωνη υπερψήφιση της πρώτης δέσμης των τεσσάρων νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κάναμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα, αφού υιοθετήθηκαν με την ψήφιση των νομοσχεδίων παιδοκεντρικού χαρακτήρα σύγχρονες αντιλήψεις όπως το συναινετικό διαζύγιο, η ισότητα μεταξύ των συζύγων και η εξομάλυνση των οικογενειακών σχέσεων.

Παράλληλα, τα νομοσχέδια συμβάλλουν στην επίσπευση του χρόνου εκδίκασης των οικογενειακών υποθέσεων, αφού πλέον δεν απαιτείται η εκδίκαση από τρεις δικαστές αλλά από έναν.

Θερμές ευχαριστίες στα πολιτικά κόμματα που στήριξαν με τις εισηγήσεις και τη θετική τους ψήφο τα νομοσχέδια. Είμαι αισιόδοξη πως με το συναινετικό κλίμα που επικρατεί θα τύχουν ανάλογης μεταχείρισης και τα υπόλοιπα τέσσερα νομοσχέδια που βρίσκονται στο στάδιο της συζήτησης και ολοκληρώνουν τον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου.

Τέλος, να ευχαριστήσω τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για την εξαιρετική συνεργασία και ειδικότερα τον Πρόεδρό της, όπως και όλους του εμπλεκόμενους φορείς, που με τις απόψεις τους βοήθησαν στην τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων.

πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,