Επιτροπή Νομικών: Πρόταση νόμου για παράταση αναστολής εξώσεων λόγω μη καταβολής ενοικίων

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Γιώργος Γεωργίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών την Τρίτη, συζητήθηκε και η πρόταση νόμου που κατέθεσαν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη και προσυπόγραψε και ο ΔΗΣΥ για τροποποίηση του περί ενοικιοστασίου νόμου, με την οποία δίνεται παράταση αναστολής της διαδικασίας ανάκτησης κατοχής μέχρι την 30η Σεπτέμβρη του 2020.

Ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε ότι μετά από την ψήφιση σε νόμο νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση τον Μάρτη ανεστάλη  η διαδικασία ανάκτησης κατοχής, με βάση τον περί ενοικιοστασίου νόμο, μέχρι την 31η Μαϊου. Διευκρίνισε ότι με την πρόταση νόμου αναστέλλονται οι διαδικασίες, απόφαση η διάταγμα έξωσης λόγω μη καταβολής ενοικίων, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου.

Οι λόγοι για την προτεινόμενη αναστολή είναι οι ίδιοι με την αναστολή που ψηφίστηκε τον Μάρτη,  δηλαδή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της πανδημίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Η πρόταση νόμου θα τεθεί ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής την Τρίτη 19 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,